Door weer en wind....

7 januari 2026 - Schiphol, Nederland

Allemensen, wat een spannende dagen voorafgaand aan ons volgende Suriname avontuur! Nederland in de greep van Koning Winter. Verkeer staat stil, treinen staan stil en honderden geannuleerde vluchten vanaf Schiphol. Maar hé, de vluchten naar Paramaribo gaan, al is het met uren vertraging!

De grootste uitdaging was vandaag hoe we van Lichtenvoorde naar Amsterdam moesten komen. Eerder hadden we met een buurman afgesproken dat deze ons komende nacht/vroege ochtend naar Schiphol zou brengen. De buurman rijdt graag en daar maken we dankbaar gebruik van. Maar met alle sneeuw en ijs op de weg boekten we maandagmorgen vroeg toch maar een kamer in het Ibishotel bij Schiphol. We zouden wel zoals eerdere jaren met de trein gaan....we houden de buurman en zijn auto ook graag heel.

Tot bleek dat de treinenloop rond Amsterdam en Schiphol ook in doodsnood verkeerde. Schiphol onbereikbaar. Voor Jan geen probleem, hoor. Code oranje of niet. Hij zou ons wel brengen. Vanmorgen sneeuwjacht in heel NL dus de vraag wat te doen. Wachten... vanmiddag luwde het allemaal en gingen we op reis. Tot onze verbijstering schone snelwegen en bijzonder rustig op de weg. Zo kwamen we binnen 2 uur aan op onze bestemming. Er stond een rij mensen om in te checken. Huidige prijs: €198 voorvtweepersoonskamer. Maandag morgen boekte ik hetzelfde voor €71. Kwestie van veel vraag en minder aanbod.....Zijn we mazzelaars of zijn we dat niet? Jan is ook weer veilig thuis.

Nog een kort nachtje slapen. Suriname we komen eraan.

1. Ria:
    7 januari 2026
    Margo en Ed,een goede reis naar Suriname en een fijn gezellig verblijf daar.Ik volg jullie om de mooie verhalen.Groetjes Ria Liebrand
  2. Annie Wilterdink:
    8 januari 2026
    Goede reis Maego en Ed.Groetjes Annie.
  3. Geert koster:
    9 januari 2026
    Veel plezier en succes gewenst